Husbyggeri – Byggetilladelse

Vi har nu fået byggetilladelsen til vores nye hus, – så nu er det bare at komme igang, vi forventer opstart af byggeriet medio juli og at vi så kan være færdige ultime 2008 – hvis vi er lidt heldige og alt går som det skal. Huset er godkendt uden bemærkninger fra Kolding Kommunes Tekniske Forvaltning, – så det er dejligt at vi kan få det som vi ønsker.

Herudover har vi fået mappen med udbudsmaterialet fra arkitekten som vi skal havde gennemgået i weekenden for at se om der er små ændringer inden vi får det endelige bud fra håndværkerne.

Vi skal osse igang med at havde finpudset køkken & bad da det gerne skulle være afslutten inden 1 juli, så der er nok at se til i projekt husbyggeri men osse spændende. Pt. mgl. vi flg. valg af trægulv (eg, 1 stavs, parket med click system), valg af vvs (skal vi holde fast i Vola trods prisen), valg af køkken, bad….og så ikke mindst få styr på den økonomiske del af byggeriet…vi får den endenlige pris d. 26 juni så der er ikke så lang tid til.

Den lille gartner & sidste sommer på Koldings bedste terasse!!!

Kim har jo sat gang i et lille gartneri der pt. består af en kapilærkasse med 3 planter, dvs.

  • Tomatplanten Elin

  • Cocktail tomatplanten

  • Skoleagurken

 Det lille Gartneri

 

Vi har osse plantet lidt flere i drivhuset ved Anne´s mor…så nu må vi se om det bliver en god høst og om vi har talent for gartneri inden vi får en rigtig have.

I år er jo formentlig sidste år fra Koldings bedste terasse,

 terasse.JPG

– så vi har taget lidt stemningsbilleder så vi kan huske stedet hvor vi har tilbragt mange timer med grill, hygge og masser af sol.

 

  udsigt-mod-by.JPG  udsigt-v.JPG

 

Fars Dag

Efter én lang arbejdsdag…godt nok ikke så mange andre på job…så fik jeg en dejlig overraskelse…for hjemme ventede Emilia & Anne med picnic kurv og jeg kunne selv bestemme hvor turen skulle gå hen…for at prøve noget nyt tog vi turen til Hindsgavl halvøen som ligger utroligt smukt midt i lillebælt med en vidunderlig udsigt indover Kolding Fjord….Vi har aldrig været der før…kun i omegnen…så det er helt klart et nyt udflugtsmål…vi fandt en lille sandstrand hvor der var plads til picnic og leg…I kan se billeder under hverdagsbilleder…fra en rigtig dejlig dag. Til andre der skulle få samme ide er der et link til Hindsgavl Halvøen og Hindsgavl Slot

Whats Up…!!!

Vores nye site “Skalts.net” har nu været åben i knap 10 md…vi har haft en hel del besøgende ialt 900 unikke besøg i denne periode…en hel del har været venner & familie. Vi vil nu for at være mere up-to-date lave en løbende opdatering af hverdagsbilleder med hvad vi og specielt hvad Emila foretager sig…da vi ikke på det seneste har været så gode til at få skudt nogle billeder…og hun har snart 5 års fødselsdag… :-)…se mere under “hverdagsbilleder”. Desuden åbner vi op for kommentarer på sitet fra besøgende…I er altid velkommen til at give en kommentar, en hilsen eller et spørgsmål til hvad som helst….men vi vil helst undgå spam fra ubudne gæster…

Husbyggeri – updated status

Vores husbyggeri ser ud til at følge planen sådan nogenlunde, så selvom vi har haft en time-out har arkitekten gjort et stort arbejde

  • Indsendelse af det endelige myndighedsprojekt til Kolding kommune, med anmodning om udstedelse af byggetilladelse inden 01.06.2008 – OK indsendt ultimo maj.

  • Udsendelse af projektmateriale til de bydende entreprenører i uge 23.2008 – OK udsendt 6 juni

I næste uge vil arkitekten så kvalitetssikre materialet, hvorefter sidste chance for rettelser er d. 24 juni hvis vi skal havde det med i tilbudet fra entrepenørerne. Så det er en spændende tid, – desværre flyver tiden afsted så det er svært at nå det hele, vi har nu besluttet at huset skal være færdigt i år.

  I den næste tid har vi et par virkelig spændende milestones: 

  • Modtagelse af underhåndsbud primo uge 26.2008. -> 26 juni 2008

  • Opstart af byggeriet fysisk, ca. 1. juli 2008. -> medio juli

  • Forventet aflevering i december 2008 -> i december 2008

Når vi ved mere om priser og endelig tidsplan for byggeriet fra medio juli – ultimo december vil jeg opdatere husbyggeri planen. 

Herudover har vi set på køkkener og osse fået et forslag til køkken, bad, bryggers og garderobe…men der skal lidt finpudsning til endnu før vi ved hvordan det ender ud….forhåbentlig har vi det klart i ultimo juni – da det skal være klar ifht. opstart af støberi for at vvs tilslutninger ligger placeret korrekt.

Vi skal selv levere flg. Inventar: Køkken, Bryggers, Bad, Hvidevarer, Skabe,  Brændeovn, Garageport som ikke er indeholdt i ovennævnte…så der er lidt arbejde at lave som bygherre for at sikre at økonomi, tid og ikke mindst kvalitet holdes på et fornuftigt niveau. Nu bliver det spændende at se lidt på den samlede økonomi & kvalitet af byggeriet.

Husbilleder vil løbende blive opdateret når byggeriet starter fysisk, – dvs minimum engang ugentligt.

Time Out – Where to start?

Vi har haft for meget at se til på det sidste – som de fleste sikkert ved alt om. – Så vores site “Familien Skalts” har været på stand-by siden ultimo maj. Så efter at tiden gik i stå, må vi nu se at komme igang igen…så følg med her i den kommende tid med nyt om hus, rejser og hverdagsliv for familien Skalts.