Husprojekt: Afslutning

De sidste fejl & mangler er ved at være rettet…status er pt.:

Tømrerarbejde: Afsluttet

Murerarbejde: Mgl. Jordarbejde udenfor, Rengøring af murværk og check af 2 svindrevner.

El: Afsluttet og nu har vi også Alarm…der er dog 3 fejl som mgl. en løsning da det er fejlmonteret

VVS: Hmmnnn her har vi en del mangler som mgl. udbedring…men de har været her idag og lavet en smule…men håber snart de er færdige.

Maler: Retter de sidste ting når VVS er færdig.

Køkken: Inventaret er flot men der er et par fejl som enten skal rettes eller udløse kompensation.

Alt i alt er vi glade for huset…og de fleste rum svarer til vores forventninger…eneste ting vi ville havde lavet anderledes er flg.:

 • Ventilationsanlæg skulle placeres i teknikrum istedet for i bryggers.
 • Indgangsparti skulle måske havde været mere synligt, hvis vi kunne få lov at placere garage i skel istedet for de krævede 3m.
 • El måske dæmp på flere kontakter og mere aktiv ifht. placering af kontakter
 • Mere plads i bryggers hvis ventilationsanlæg var lagt ud i garage.
 • AEG køleskab har højere støj end angivet

Følgende er vi specielt godt tilfredse med:

 • Børneværelser incl. hemse
 • Køkkenalrum og indretning med viktualierum og skabe
 • Soveværelse med walk-in
 • Badeværelser med lukkede bruseafsnit og de flotte armaturer
 • Elstyring af VELFAC & VELUX vinduer.
 • Gang areal og lamper
 • Hvidevarer fra Siemens

Husprojekt: Lofter, Sålbænke…

I husprojektet er vi lidt spændt på om huset bliver færdigt til tiden d. 19 december…eller vi kommer ind i først i næste år…vi har allerede opsagt lejligheden så vi håber at planen holder.´

Vi har i de forløbne uger fået lavet i sat VELUX vinduer, lofter og sålbænke af skifer…så nu er det primært malerarbejde, gulve og alt invendigt finish der mangler, – planer er foreløbigt:

Uge 47-48: Indvendigt Malerarbejde lofter og vægge 

Uge 48-49: Klinkegulve og indvendig finish

Uge 50: Køkken & Badeværelser samt trægulve

Uge 51: Inventar i øvrige rum

Samtidigt skal der naturligvis gøres klart med el mv. og den sidste finish. Vi har opdateret billeder i mappen lofter –> klik for husbilleder <–

Byggeprojekt: Jordlov

I mandags fik vi en ventet god nyhed…at på trods af at jordloven vedtaget i folketinget pr. 1 januar 2008 vedtog at alt jord i byområde er lettere forurenet…så har de fritaget vores område for dette…da det jo er gml. landbrugsjord…alt i alt sparer vi således ca. 80.000 kr…hvilket vi dog osse havde håbet på og regnet med…men dejligt at det nu er vedtaget og vi har fået godkendt at vi kan flytte vores fyldjord til andet steds jf. kolding kommunes tekniske forvaltning …. Kim måtte dog en tur på teknisk forvaltning for at få en ny kopi af godkendelsen/anvisningen…men nu skulle alt være i fineste orden.

Husprojekt: Opmuring fortsat

Opmuringen går som planlagt og det ser ud til at bagmur og skillevægge er færdig opmuret med udgangen af næste uge…vi har kun opdaget nogle enkte ting som skulle justeres…en overligger til garderoben og evt. rør til ventilation som vi forventer skal placeres i hulmuren og ikke som pt. indenfor indermuren…mht. vinduer ville vi gerne havde haft vindueskarmen i de store vinduer til at flugte med gulvet…men tømreren mener det er lidt for sent…så vi får en bundkarm på ca.  5cm ved de store gulv til loft vinduer…så nu ved vi hvordan det kommer til at se ud…men vi kan jo ikke huske alt første gang…selvom vi har forsøgt…tog nok noget som en selvfølge hvilken man jo ikke skal!!!

Alt i alt begynder vi at kunne fornemme hvordan huset kommer til at se ud…og vi er rimeligt tilfredse bortset fra ovenstående småfejl… :-)…

Husprojekt: Første indervæg og udsigt fra værelser

Idag var vi forbi grunden igen igen…desværre har det ikke lykkedes Anne at få godt vejr…men alligevel var der dog sket lidt…væggene er blevet en smule højere og der var osse opført den bærende skillevæg…vi har taget et par billeder fra de enkelte rum….men vi mgl. endnu en nabo til den ene side og en på den anden for enden af det grønne areal….vi syntes dog godt at kunne fornemme udsynet fra køkkenalrum…ikke direkte udsigt…men mere at der er udsyn og rum omkring huset…mod vest får vi en nabo…så der bliver nok ikke så meget luft da huset er blevet lidt stort….så vi må håbe at naboen vender huset så vi ikke får indkig direkte i vores gulv til loft vinduer i køkkenalrum/stue….nu må vi se….syntes dog stadig at planløsningen er ok….nu er det ihvertilfald for sent at ændre rum & vindues størrelser….

Gulv & vinduer blev valgt på byggemødet igår…så nu er det kun småting med elstyring af de højt pladerede vinduer som vi skal havde på plads og så endeligt få bestilt vinduer og køkken….som er helt på plads.

Husprojekt: Opmuring af bagmur

Vi var idag forbi huset til byggemøde, – i weekenden var det kun terrændækket som var færdigt…men idag var vi meget overraskede…murerne var i fuld gang ialt 5-6 murere havde allerede opført ½ bagmur…så vi begynder at kunne forestille os værelser, rum str. mv….vi har opdateret med billeder under husprojektet. Huset bliver opmuret i én fire facadet blødstrøgen sten fra Egernsund Tegl.

Vi har endeligt valgt trægulv og desuden valgt at levere vinduerne selv…så besparelsen kan bruges til at finansiere de lidt dyrere Egetræs gulve fra Kährs.

Husprojekt: Fundament Færdigt & Afstemning om bordplade

Husprojektet går som planlagt og fundamentet er nu færdig støbt, varmerør, afløb, ventilation og centralstøvsuger rør trukket. Næste skridt er så opmuring af bagmur…så vores næste vigtige tidspkt er flg.:

Uge 36-38: Bagmur opmuret

Uge 39-41: Tagkonstkruktion

Uge 42-44: Skalmur opmuret

Uge 44-45: Vinduer leveret og isat

Åbne pkt. som vi selv skal havde taget stilling til er flg.: Valg af Trægulv vi tror det bliver Kährs Nouveau Classic White Eg og hvorvidt vi selv vil levere vinduerne via VELFAC…Desuden skal der tages stilling til om vi skal vælge en hvid korian bordplade i køkkenet i stedet for hvid olieret eg (dette ligges til afstemning ved på sitet)…

 –> Billeder opdateret under husprojekt fundament <–

Husprojekt: Ventilationsanlæg, Centralstøvsuger & Isolering

I husprojektet er vi ved at nå et vigtigt pkt…i næste uge skal terrændækket støbes, det skulle egentligt havde været i denne uge men der mgl. pt. at blive lagt Rio-net, trukket tomrør til el til et par steder og så lagt fjernvarme ind fra Trefor…planen er nu pt. at tomrør bliver trukket mandag og varmerør efterfølgende,…så skulle der være klart til at få støbt terrændæk sidst på ugen…så pt. ser planen sådan ud for de følgende uger:

Uge 34: Ventilationsanlæg, Centralstøvsuger, Isolering lagt

Uge 35: El tomrør, Fjernvarme tilslutning  & Varmerør trækkes og efterfølgende støbes terrændæk

Uge 36: Opmuring af bagmur og skillevægge opstartes og det gode vejr solskinsvejr kommer til Drejens.

Pt. er vi således ½-1 uge efter den oprindelige plan, – men ok ifht. planen for at opstarte opmuring, så vi håber at det gode vejr snart kommer.

Vi har lagt billeder ud for byggeriet under fundament, selvom de ligner lidt af det samme.