Husprojekt: Granulon, Graphalit, Granit eller Terasso…

Igen idag kørte vi forbi grunden for at se hvor langt håndværkerne er nået…og det går støt fremad…nu er der lagt sokkelsten og huset er langtsomt ved at tage form…desuden er der igang med at blive udgravet til kloak og regnvandsledning og rør ført til spildevandsbrønden….alt i alt ser det godt ud…uden vi dog har forstand på det tekniske…Det store husspørgsmål idag er om hvilken bordplade der skal vælges til bade værelserne…om det skal være hvid graphalit, sort granit, kridhvid marmor eller terasso…det skulle gerne passe til en hvidt skab og et mørkegråt gulv….måske vi åbner det for afstemning :-). 

 Badeværelsesbord 

–> Husbilleder kan ses under husprojektet <–

Løverodde, Legeplads & Lækker mad

Jeg kom til at love Emilia at vi skulle til vandet…uden at havde spurt mor Anne først,…så efter lidt overtagelse fik vi lokket Anne med…dog skulle vi først havde set på køkken, grund men mere herom senere…Efter at vi igen, igen, igen ikke kunne bestemme os for køkken og en smuttur forbi grunden var vi klar som lovet at køre til stranden…vi bestemte det skulle være Løverodde da der så var mulighed for en dejlig frokost samtidigt…og i sommervarmen var vi ikke helt stemt for at smøre madpakker denne gang….afsted mod Løverodde,…hmmmnn hele Kolding havde vidst fået samme ide…for vi kunne ikke få et bord udendørs men måtte se udsigten indefra…Anne fik dagens fiskeret, Emilia & jeg en burger og én kold Erdinger Weissbeer…ikke dårligt…efterfølgende sprøjtede vi med vand, svømmede lidt og legede på den dejlige legeplads/forhindringsbane for voksnebørn :-). –> Hverdagsbilleder opdateret <–

Sommerferie, Solskin & Sdr. Bjert Kro,

Idag var vi på tur til Sdr. Bjert Kro hvor vi havde bestemt os for frokost i cafeén, vi fik Bjert Burger & Emilia fik Pandekager med Is…Hyldeblomstdrik og en Brombær Øl…Ejeren kunne fortælle at Sdr. Bjert kro sidste år vandt konkurrencen om bedste øl på ølet´s dag i Kolding som er første weekend i september…denne gang var det Porse ølen der havde vundet men i år 2008 ville de opstille én Brombær øl…virkelig et godt valg….desuden skulle de brygge årets klosterbryg. Alt i Alt en fortrinlig frokost som kan anbefales såfremt man kommer i omegnen af Kolding….de har både cafe, restaurant og servering ud af huset. 

Husbyggeri: Den store Sandkasse

Vi har nu fået etableret en kæmpe sandkasse på vores grund… – Emilia syntes det er ret sjovt med en over 200 kvadratmeter stor sandkasse…

Kim vil fra nu af lave én ugentlig log over hvad der sker på byggeriet:

Uge 29: Jordarbejde

20 juli 2008; Jordarbejde, Afmærket til udgravning af grund – udgravet søndag (se vores bjerg af muldjord)

Uge 30: Sandkasse

22 juli 2008; Landinspektør, Hus afsat på grund med lasermærkning og kote fastlagt til 41.30

22 juli 2008; Jordarbejde, Sandpude leveret (også kaldet den store sandkasse)

23-24 juli 2008; Fundament, Fundamentsrender støbt incl. galger

Vi har opdateret med nye billeder under husprojektet….som vi vil holde opdateret løbende pr. uge så blog og billeder følger hinanden.

Husbyggeri: Opstart

Projekt husbyggeri går efter planen…men næsten for hurtigt til at bygherren kan følge med…vi modtog underhåndsbud til tiden efter at det har været i udbud ca. 2 uger imens Kim var i Tokyo…vi fik så den endelige pris tirsdag d. 1 juli…og den 4 juli havde vi møde med arkitekten og det valgte murerfirma omkring projektet (samme dag som vi skulle rejse til Mallorca),  hvor vi aftalte at starte op i uge 30…så pt. ser tidsplanen ud som flg.:

  • Modtagelse af underhåndsbud primo uge 26.2008. -> Ok modtaget d. 26 juni 2008 og samlet tilbud klart d. 1 juli 2008

  • Opstart af byggeriet fysisk, ca. 1. juli 2008. -> flyttet til medio juli -> flyttet til uge 30 -> Ok hus afsat i uge 29 og jordarbejde påbegyndt søndag i uge 19 d. 20 juli 2008.

  • Jord & beton arbejde færdig uge 40

  • Forventet aflevering i december 2008

Igår lørdag kørte vi forbi grunden og ganske rigtigt så var der afsat afmærkninger til fundament & belægninger – og hertil morgen søndag fik vi et par smsér om at gravearbejdet var i fuld gang…så efter sigende skulle der være gravet et kæmpe hul på vores grund så der er ved at blive klargjort til fundament og sandpude til vores nye hus

Vi regner med at havde en mere detaljeret plan i uge 32 når arkitekten kommer tilbage fra sommerferie, hvor vi har opstartsmøder med de øvrige håndværksmestre. Vi har aftalt byggemøder afholdes hver 2. uge så vi kan få afstemt evt. spørgsmål løbende.

Finansiering & Forsikring

Idag har Kim forsøgt at få styr på finansiering & forsikring…og fuck hvor er det kedeligt…men det ser ud til at der snart er styr på både præmier & policer…kurser & renter…så nu kan de bare sætte spaden i jorden i løbet af næste uge.

Projekt Baby

I Projekt Baby er vi nu i uge 31, præcis 2 md til termin d. 15 September 2008…Igår var vi alle 3 til kontrol ved jordmoder hvor der blev hørt hjertelyd og målt på Anne´s mave…hvor alt så normalt ud og babyén trives og sparker ofte til Anne…Emilia er begyndt at foreslå navne, hvilket bliver et større puslespil denne gang når der er 3 der kan give forslag…og specielt Emilia´s er meget kreative…vi ved dog ikke endnu om det bliver en dreng eller pige 🙂